english
Kirjoittaminen on kiehtovaa palapelien ratkaisua. Ulla-Mari Uusitalo

Viestintäkonsultti, digiosaaja
puh. 040 861 9323
ulla-mari.uusitalo@telegraafi.fi

LinkedIn >

Kansainvälinen kielinikkari ja keskiaikanörtti

Ulla-Mari Uusitalo (FM/ranskan kieli ja kääntäminen) eli ”Umu” on monipuolinen copywriter ja taitava kielenkääntäjä. Ulla-Mari suoritti vuonna 2017 Digital Excellence Academyn Leading Digital Transformation -opintolinjan, jossa hän kehitti osaamistaan digitaalisuuden maailmassa. Ulla-Mari kuvailee itseään sinnikkääksi, lempeäksi ja uteliaaksi koti-ihmiseksi, jolla luurankona kaapista pilkistää keskiajan harrastus.

Viestinnässä Ulla-Maria kiehtoo erityisesti alan historia ja sen huima kehitys.

– Kaikki lähtee siitä, miten kaksi yksilöä onnistuvat viestimään toisilleen. On mielenkiintoista pohtia viestintää ja kommunikaatiota ihan ruohonjuuritasolta lähtien: miten me ihmiset kommunikoimme keskenämme, miten yritykset ja yhteisöt sen tekevät ja miten se valtioiden kesken oikein onnistuu, Ulla-Mari miettii.

Ulla-Mari toivoo yrityksiltä rohkeampaa otetta nykypäivän viestintään.

– Nykyisin yritykset eivät ehkä uskalla revitellä samalla tavalla kuin ennen, vaan viestitään vanhan kaavan mukaan vuodesta toiseen, vaikka varsinkin somemaailma antaisi mahdollisuuden uudenlaiseen lähestymistapaan. Toivon, että yritykset uskaltaisivat tuoda rohkeammin persoonaa esille, Ulla-Mari sanoo.

”Pesunkestävä humanisti”

Ulla-Mari on koulutukseltaan filosofian maisteri ja pääaineenaan hänellä oli ranskan kielen kääntäminen. Vuonna 2000 valmistunut Ulla-Mari suoritti sivuaineopintoinaan yleistä kirjallisuustiedettä sekä kulttuurihistoriaa.

Uransa aikana Ulla-Mari on työskennellyt muun muassa tiedottajana sekä sisällöntuottajana Ericssonilla, Auriassa, Kuulalaakerissa sekä Satama Interactivella. Lisäksi hän on tehnyt copywriterin töitä mainostoimisto Nitrossa (ent. Luovia).

Tiedonjanoinen Ulla-Mari haluaa saada selville asioiden pienimmätkin yksityiskohdat, mutta pyrkii ymmärtämään myös suuria kokonaisuuksia.

– Olen utelias monia asioita kohtaan. Kunpa vain olisi aikaa opiskella ja harrastaa kaikkea, Ulla-Mari toivoo.

Kiehtovaa palapelien ratkaisua 
Kirjoittaminen on kiehtovaa
palapelien ratkaisua.

Ulla-Mari nauttii kirjoitustyöstä, ja mainitsee sen yhdeksi lapsuuden haaveammatikseen.

– Kirjoittaminen on välillä kuin matemaattisten ongelmien ratkaisua, jossa eri palikoita pitää saada loksahtamaan yhteen. Pyörittelen päässäni erilaisia vaihtoehtoja ja pohdin, miten eri sanoista ja kappaleista muodostuu toimivin kokonaisuus. Palapelin ratkettua kasvoilleni ilmestyy tyytyväinen hymy, Ulla-Mari kertoo.

Työssään Ulla-Mari tuottaa sisältöä muun muassa mediatiedotteisiin, uutiskirjeisiin, asiakaslehtiin ja nettisivuille.

– Parasta tässä työssä on päästä tutustumaan eri alojen yrityksiin. Tällöin saan upota aiheisiin, joihin en ehkä muuten tutustuisi. Se sopii hyvin uteliaalle persoonalle, Ulla-Mari sanoo.

Suomenkielisen viestinnän lisäksi Ulla-Mari pääsee toisinaan englannin, ruotsin sekä ranskan kielen pariin.

– Kielten kääntäminen on täysin omanlaista palapelin ratkaisua, mutta sehän sopii minulle, Ulla-Mari naurahtaa.

Digi digi digi

Vuoden 2017 Digital Excellence Academy -opintojen myötä Ulla-Mari on tuonut lisää vahvistusta Telegraafin digiosaamiseen.

– Digitalisaatio ei ole ohimenevä ilmiö. Sen merkitys kasvaa koko ajan, ja yritysten on osattava hyödyntää sen tuomat haasteet, Ulla-Mari korostaa.

– Tavoitteenani on saada kokonaiskuva digikentästä, sen eri kanavista ja palveluista, palveluntarjoajista sekä erilaisista työkaluista. Lisäksi haluan selvittää, miten digiajan uudet tuulet voidaan hyödyntää yritysten viestinnässä, Ulla-Mari kertoo.

Lukutoukka ja keskiaikafani

Ulla-Marin perheeseen kuuluu kaksi poikaa, kaksi kissaa sekä hamsteri. Ulla-Mari asustelee perheineen Turun Tuomiokirkon lähistöllä.

Vapaa-ajallaan Ulla-Mari lukee mielellään historia-aiheisia kirjoja ja tekee käsitöitä. Liikunnan parissa hän viettää aikaansa omien sanojensa mukaan vaihtelevalla menestyksellä.

– Minulle tärkein harrastukseni on keskiajan elävöittäminen. Teen muun muassa keskiaikaisten mallien mukaisia ja arkeologisiin löytöihin perustuvia vaatteita sekä muita tekstiilitöitä. Minulla on koko ajan monta projektia kesken ja haalin lisätietoja milloin mistäkin, Ulla-Mari naurahtaa.

Keskiaika-harrastuksen kautta Ulla-Mari on saanut paljon uusia ystäviä ja hienoja kokemuksia. Muiden harrastajien kanssa hän pääsee tutustumaan mielenkiintoisiin tapahtumiin ja historiallisiin kohteisiin.

– Keskiaikaharrastus on vienyt minua ympäri maailmaa ja olen saanut tutustua samanhenkisiin historianörtteihin. Käymme yhdessä erilaisissa tapahtumissa, joissa syödään, juodaan ja eletään mahdollisimman tarkasti keskiajan tavoin. Olemme päässeet asumaan muun muassa linnoissa, paviljongeissa sekä kokeellisen arkeologian keskuksessa, Ulla-Mari kertoo.

Blogi-postaukset

Kirjoittanut Ulla-Mari Uusitalo Viestintä on mainontaa vahvempaa

Viestintä on mainontaa vahvempaa

Viestien ja vaikutelmien virrassa voi oma markkinointiviesti helposti jäädä näkymättömäksi. Netin käyttäjien huomiosta kilpaillaan niin paljon, että he ovat jo oppineet sulkemaan silmänsä. Mikä siis neuvoksi? Ratkaisu voi olla natiivimainonta....

Lue lisää

Julkaistu sunnuntai 30. joulukuu 2018
Kirjoittanut Ulla-Mari Uusitalo Kuka on asiantuntija?

Kuka on asiantuntija?

Viestinnän ja sisällöntuotannon ammattilaisilla on erilaisia taustoja. Asiakkainamme taas on yritysten ja yhteisöjen koko kirjo. Osaammeko me viestiä kaikista maailman erikoisaloista, jos emme ole juuri sen alan asiantuntijoita?...

Lue lisää

Julkaistu maanantai 29. lokakuu 2018
Kirjoittanut Ulla-Mari Uusitalo Viesti rohkeasti vierailla kielillä

Viesti rohkeasti vierailla kielillä

Suomi on tehokas ja kaunis kieli, mutta sitä käyttää vain pieni määrä maailman kansalaisista. Niinpä se ei aina riitä viestin välittämiseen kaikille niille, joille sen haluaa välittyvän....

Lue lisää

Julkaistu torstai 22. maaliskuu 2018
Kirjoittanut Ulla-Mari Uusitalo SEO – mitä se on?

SEO – mitä se on?

Search Engine Optimization eli sisällön optimoiminen hakukoneita varten tarkoittaa onnistuessaan sitä, että sinun sivusi nousee hakukoneiden hakutuloksissa mahdollisimman korkealle....

Lue lisää

Julkaistu maanantai 27. marraskuu 2017

Muut tekijät

<>