english
Rutiineja rakastava tarinankertoja ja tiedonjanoinen media-asiantuntija. Kati Munkki

Viestintäkonsultti
puh. 040 355 6066
kati.munkki@telegraafi.fi

LinkedIn >

Rutiineja rakastava tarinankertoja

Kati Munkki (FM/mediatutkimus) on Telegraafin tuorein vahvistus. Katilla on pitkä kokemus toimittajan työstä, minkä ansiosta hän tuntee uutiskriteerit ja mediakäytännöt perusteellisesti. Laadukkaista teksteistä ja sujuvasta kieliasusta tunnettu Kati kuvailee itseään perhekeskeiseksi ja järjestelmälliseksi persoonaksi, joka uskoo siihen, että asiat järjestyvät aina parhain päin – tavalla tai toisella.

– Rakastan rutiineja! Minulle järjestys on tapa tehdä tilaa omille ajatuksille ja työhön liittyville projekteille. Vastustan kliseetä luovasta kaaoksesta, Kati sanoo.

Kati aloitti Telegraafissa toukokuussa 2019. Työura viestintäkonsulttina on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

– Tässä työssä parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen ja uuden oppiminen. Viestintätoimistossa olen päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin uusiin projekteihin ja oppinut paljon eri asiakkaidemme toimialoista, Kati kertoo.

Telegraafin viestintäkonsulttina Kati tuottaa erilaisia sisältöjä muun muassa mediatiedotteisiin, uutiskirjeisiin, asiakaslehtiin ja nettisivuille. Lisäksi hän huolehtii asiakkaidemme mediasuhteista.

Tiedonjanoinen media-asiantuntija
Huolellisesti mietityt sisällöt ja sujuva kieliasu ovat kaikkien hyvien tekstien avainasioita. Myös tarinallisuus tuo usein viestiä lähemmäs lukijaa ja tekee siitä helpommin ymmärrettävän.

Kati on koulutukseltaan filosofian maisteri ja pääaineenaan hänellä oli mediatutkimus.

– Haluan kehittää itseäni jatkuvasti. Maisteritutkinnon lisäksi olen suorittanut media-assistentin ammattitutkinnon sekä käynyt erilaisia alaan liittyviä kursseja, muun muassa verkkoviestintään ja digitaalisen median sisällöntuotantoon liittyen, Kati kertoo.

”Printtimedia elää ja voi hyvin”

Katille on kertynyt työkokemusta muun muassa Estrellan perunalastutehtaalta, latinan kielen opettajan sijaisena olemisesta sekä kotiseutumuseon oppaana toimimisesta. Työura viestinnän alalla alkoi Turun Sanomista vuonna 2001. Pitkän toimittajataustan ansiosta Kati pystyy auttamaan Telegraafin asiakkaita viestin perillemenossa.

– Huolellisesti mietityt sisällöt ja sujuva kieliasu ovat kaikkien hyvien tekstien avainasioita. Myös tarinallisuus tuo usein viestiä lähemmäs lukijaa ja tekee siitä helpommin ymmärrettävän, Kati sanoo.

Kirjoittamisen lisäksi Kati lukee mielellään erilaisia kirjoja ja lehtiä.

– Pidän paperista ja uskon vahvasti printtimediaan! Tykkään lukea kirjoja ja lehtiä sekä täyttää paperikalenteria ja muistilappuja, Kati sanoo.

Perhekeskeinen toiminnan nainen

Kati on kahden energisen lapsen äiti ja koiraherra Salvon armoitettu palvelija.

– Vapaa-aikani kuluu lasten kanssa, muun muassa legopalikoita kootessa. Rakastan myös pihakirppiksiä ja vanhojen puutalojen tunnelmaa. Innostun helposti erilaisista sisustusprojekteista, mutta olen niiden valmistumisen suhteen hieman kärsimätön, Kati naurahtaa.

Kati on luonteeltaan utelias ja toimelias nainen.

– Etsin mielellään ongelmiin ratkaisuja ja opettelen erilaisia asioita. Uusimpina taitoina olen harjoitellut porakoneen käyttöä ja tapetoimista.

Salvo on rodultaan japanilainen shiba, joka on saanut nimensä italialaisen TV-komissario Salvo Montalbanon mukaan.

– Italia on suosikkini myös silloin, kun mietitään matkakohteita tai suunnitellaan viikonlopun ruokia. Yksi lempiruuistani on Pasta alla Norma eli italialainen vegepasta.

Ennen Salvo-koiraa Katin elämään kuului vuosikymmenen ajan myös viisas hevosystävä.

– Hänellä on edelleen iso paikka sydämessäni, Kati kertoo. 

 

Blogi-postaukset

Kirjoittanut Kati Munkki Korona koulutti toimittajat – virtuaalipressistä tuli uusi normaali

Korona koulutti toimittajat – virtuaalipressistä tuli uusi normaali

Tiedotustilaisuuksia on tyypillisesti pidetty, kun organisaatio on halunnut kertoa jostakin uudesta. Viime vuosina tilaisuudet ovat kuitenkin kokeneet inflaation, sillä toimitusten resurssien tiukentumisen myötä kynnys lähteä juttukeikalle oman työpöydän ulkopuolelle on kasvanut....

Lue lisää

Julkaistu keskiviikko 13. toukokuu 2020
Kirjoittanut Kati Munkki Juttuaihe tarjolla? Hyvä tiedote ylittää uutiskynnyksen

Juttuaihe tarjolla? Hyvä tiedote ylittää uutiskynnyksen

Tiedote on parhaimmillaan uutinen, josta toimituksessa leivotaan journalistinen juttu. Ja jos ei aivan etusivun juttua tai pääuutislähetyksen aihetta, niin ainakin valmista palkkimateriaalia, jolla täytetään lehdessä pikkukolot tai tehdään verkkoon päivittyvää uutisvirtaa....

Lue lisää

Julkaistu torstai 05. maaliskuu 2020
Kirjoittanut Kati Munkki Pidä huoli palvelustasi viestinnän avulla

Pidä huoli palvelustasi viestinnän avulla

Oli kyseessä sitten minkäkokoinen yritys tahansa, on hyvä miettiä mistä palvelu alkaa ja mihin se päättyy? Missä kohdissa syntyy hyvä kokemus? Miten asiakkaiden odotuksiin pyritään vastaamaan?...

Lue lisää

Julkaistu keskiviikko 15. tammikuu 2020

Muut tekijät

<>
Tilaa uutiskirje