english

Virastotalo juhli uutta alkua

Telegraafi auttoi lähes 750 hengen avajaisten järjestelyissä

Valtion Virastotalo Turussa koki mittavan remontin vuosina 2009–2013. Remontin valmistuttua Telegraafi auttoi Senaatti-kiinteistöjä talon avajaisten järjestämisessä lähes 750 hengelle. Mukana järjestelyissä olivat myös talon päävuokralaiset Varsinais-Suomen ELY-keskus, Lounais-Suomen aluehallintovirasto ja Maanmittauslaitos.

– Laaja remontti oli merkittävä asia rakennuksen historiassa, ja sitä se oli myös Senaatille ja talon vuokralaisille. Siksi koimme tärkeäksi järjestää suurten ponnistusten jälkeen yhteisen tilaisuuden kaikille talon toimijoille ja yhteistyökumppaneille, korostaa Senaatti-kiinteistöjen johtava asiantuntija Sinikka Selänne.

Juhlavaa, mutta rentoa

Tilaisuudesta haluttiin tehdä tarpeeksi juhlava, mutta samalla rento. Osana ohjelmaa kerrattiin talon historiaa nykyisille käyttäjille.

– Näyttelijä Juha-Pekka Mikkola toimi tilaisuuden juontajana ja toi lavalla kolme eri hahmoa Virastotalon historiasta ja nykyajasta erittäin hauskalla tavalla. Lavalla seikkailivat maaherra Haartman, 70-luvun virkamies ja 2000-luvun räppäävä mummo, joka kaipasi apua ELY-keskukselta, Maanmittauslaitokselta ja aluehallintovirastolta, hymyilee Telegraafin toimitusjohtaja Marja-Terttu Rantanen.

Esiintymässä olivat myös turkulaiset Lumo Ensemble ja Turun ammattikorkeakoulun sirkusopiskelijat. Juhlapuheen piti emeritus maaherra Rauno Saari ja tilaisuuden avasi Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo. Samaan aikaan julkistettiin Virastotalosta tehty esittelyvideo, jonka toteutuksesta vastasi turkulainen tuotantoyhtiö Dirtstudios.

– Mielestäni avajaistilaisuus oli juuri suunnitelmien mukainen ja toiveet täyttävä. Olemme saaneet positiivista palautetta henkilöstöltä. He kiittelivät mukavaa ja mielenkiintoista ohjelmaa, hyvää ruokaa ja rentoa tunnelmaa, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen viestintäpäällikkö Terhi Suominen sanoo.

Yhdellä taholla järjestelyvastuu

Telegraafi vastasi juhlien järjestelyistä yhdessä Senaatin ja Virastotalon toimijoiden kanssa. Juhliin saapui lähes 750 vierasta.

– Ulkopuolisen ammattilaisten käyttö näin suuren tilaisuuden järjestämisessä on aivan ehdottoman tärkeää. Yksi taho kutsuu koolle ja hoitaa yhteiset asiat, ja sitten muut toimijat sopimuksen mukaan hoitavat omat osuutensa. Näin on mahdollista, että kaikki sujuu ja tilaisuus on korkeatasoinen. Esimerkiksi kutsujen lähetys edellytti yhtä keskitettyä tahoa, joka hoiti asian tyylikkäästi, kiittelee Suominen.

– Erillisen vastuutahon valitseminen näin ison juhlan järjestämiseen oli meidän kannaltamme välttämätöntä. Yhteistyömme Telegraafin kanssa sujui erittäin hyvin, Sinikka Selänne sanoo.

Hyvä tarina on julkaistu 11/2013.

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT