english

Valokuva vie satujen maailmaan

Peter Linden on Telegraafin luottokuvaaja

Valokuvaaja Peter Linden on tehnyt yhteistyötä Telegraafin kanssa jo usean vuoden ajan. Hän on Telegraafin ykkösvalinta varsinkin silloin, kun tarvitaan aikakauslehtiin sopivia kuvia. Peter on ikuistanut muun muassa useita toimittajamatkoja.

Peter Lindenin kuvaajaura sai alkunsa lukion valokuvauskurssilta. Myöhemmin eräästä kilpailusta voitettu kamera vei miehen kokonaan mennessään, ja päivät kuluivat pitkälti kameran takana. Lukion jälkeen Peter suoritti mainonnan suunnittelun tutkinnon, mutta valokuvaamaan hän on opetellut itse. Kameran molemmat puolet ovat tulleet hänelle tutuiksi. Peter tekee myös mallin töitä.

Muutama vuosi sitten hän perusti oman yrityksen, Peter Linden Photography & Graphics, jonka kautta on avautunut ovia moniin erilaisiin projekteihin. Peter on kuvannut esimerkiksi useita erilaisia kuvia aikakaus- ja sanomalehdille, ruokakuvia sekä luontokuvia. Yrityksille hän kuvaa pääosin tuotekuvia ja henkilökuntaa. 

– Teen myös muun muassa lapsikuvauksia sekä kuvaan erilaisia juhlia kuten häitä, Peter kertoo.

Seikkailua luonnon keskellä

Peter valokuvaa mielellään myös vapaa-ajallaan. Mielenkiintoisimpia ovat luonto- ja eläinkuvaukset. 

– Parasta on kuvata luontoa, maisemia ja eläimiä. Silloin pääsen itsekin seikkailemaan upeisiin paikkoihin. Se on paljon hauskempaa kuin studiossa harmaiden seinien keskellä kuvaaminen, Peter sanoo.

Työssään Peterin tavoitteena on päästä kuvien kautta toiseen maailmaan. Hän pyrkii siihen, että kuvista löytyisi satumaisuutta ja runsaasti värejä. Myös vanhan ja uuden yhdistäminen esimerkiksi hääkuvauksessa ovat Peterin valokuville ominaisia asioita.

Kuvia uusille nettisivuille

Peter kuvasi Telegraafin uusien nettisivujen henkilökuvat syyskuussa. Kuvauspäivä oli kokonaisuudessaan hauska, ja toimiston naiset pääsivät poseeraamaan ympäri Turun keskustaa.

- Oli todella mukavaa päästä kuvaamaan tuttuja! Olen hieman jännittäjätyyppiä, ja työpäivä on paljon mukavampi, kun saan työskennellä tuttujen ihmisten kanssa. Tykkään kuvata Telegraafin porukkaa, he ovat hauskoja tyyppejä, Peter nauraa.

 Hyvä tarina on julkaistu 9/2014.

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT