english

Toiminta mahdollisimman ekologista

Finn Spring satsaa vastuullisuusviestintään

Suomen suurin lähdeveden pullottaja Finn Spring Oy on satsannut useita vuosia omien Spring-tuotteidensa hiilijalanjäljen pienentämiseen, hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseen sekä tämän vuoden alusta myös luomutuotteisiin. Tärkeänä osana ekologista toimintaa he pitävät vastuullisuusviestintää.

– Meille on tärkeää tehdä käytännön tekoja ympäristön hyväksi. Haluamme, että oma toimintamme on mahdollisimman hyvää sekä ekologiselta että eettiseltä kannalta, sanoo Finn Springin hallintojohtaja Virpi Ali-Haapala.

Vuodesta 2010 lähtien Finn Spring on hyvittänyt tuottamansa hiilidioksidin ostamalla päästöoikeuksia kansainvälisiltä hankkeilta. Uutena hyvityskohteena on LifeStraw-vedenpuhdistimien jakelu Keniassa, jossa ilman puhdasta vettä on noin 60 prosenttia ihmisistä.

– Päästöoikeuksien taustalla on energiatehokkuuden lisääminen, sillä veden puhdistaminen juomakelpoiseksi tapahtuu perinteisesti keittämällä. Se taas vaatii paljon puuta ja hiiltä ja tuottaa hiilidioksidia. Hanke on meille suomalaisena lähdeveden pullottajana erityisen mielenkiintoinen, sillä suomalaiset ovat niitä harvoja kansoja, jotka pääsevät nauttimaan puhtaasta vedestä ilman ongelmia. Hiilijalanjäljen hyvittäminen on konkreettista, ei vain kauniita sanoja, Ali-Haapala painottaa.

Viestintä tärkeässä osassa

Osana käytännöntekoja Finn Spring on satsannut vastuullisuusviestintään. Telegraafi on auttanut Finn Springia vastuullisuusviestinnän suunnittelussa, Vastuullisuus-osion tekemisessä yrityksen nettisivuille, tuotetiedottamisessa ja tänä keväänä myös Luomu-sivuston tekemisessä nettisivuille.

– Kuluttajien palaute on tärkeää, jotta tiedämme, että onko toimintamme heille merkityksellistä. Siksi haluamme kertoa mahdollisimman laajasti tekemistämme valinnoista ja toimenpiteistä nettisivuillamme ja tiedotteissa. Avoimuus on tärkeä osa sitä, että tekee asiat hyvin, Ali-Haapala sanoo.

Telegraafi on tehnyt yhteistyötä Finn Springin kanssa vuodesta 2009. Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka Finn Spring sijaitsee Keski-Pohjanmaalla ja Telegraafi Turussa.

– Maantieteellinen etäisyys rajoittaa ainoastaan yhteisiä kahvituokioita. Töitä tehdään puhelimessa, sähköpostissa ja pari kertaa vuodessa tapaamme esimerkiksi Helsingissä. Yhteistyömme on ollut hyvää. Asiat on hoidettu sovitusti, ja Telegraafi on päässyt kiinni Finn Springin sielunmaisemaan, Virpi hymyilee.

Finn Spring Oy on vuonna 1991 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa lähdevesipohjaisia juomia Toholammilla Keski-Pohjanmaalla. Yritys työllistää 80 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on 18,4 miljoonaa euroa ja se pullottaa vuodessa yli 50 000 000 litraa juomia. ISO 22 000 -laatusertifikaatti myönnettiin Finn Spring Oy:lle ensimmäisenä lähdeveden pakkaajana Suomessa.

Hyvä tarina on julkaistu 4/2013.

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT