english

Isojen tapahtumien seura

Turun Urheiluliitto järjestää isoja tapahtumia Turun alueella kuten Paavo Nurmi Marathonin ja Naisten Kuntovitosen. Viestinnän osalta seura tekee yhteistyötä Telegraafin kanssa. Telegraafi on toteuttanut muun muassa seuran uutiskirjeitä, seuralehden artikkeleita ja auttanut juhlavuoden tiedotuksessa.

Turun Urheiluliiton toiminnanjohtaja Satu Alasen työvuosi on kiireinen. Suomen suurin yleisseura juhlii 110. toimintavuottaan. Tänä vuonna myös yleisurheilun suomenmestaruuskilpailut Kalevan kisat järjestetään Turun Urheiluliiton voimin. Kisojen avajaisissa 4.8.2011 juhlistetaan seuran pitkää historiaa.

Juhlavuosi ja siihen liittyvät tapahtumat tuovat isoa seuraa yhteen. Turun Urheiluliiton kymmenessä jaostossa on noin 4500 jäsentä. Teatterisillalla elokuussa pidettävissä avajaisissa esiintyvät seuran urheilijat. Lisäksi vuoteen kuuluu huippu-urheiluseminaari ja juhlaillallinen syksyllä.

- Juhlavuosi vaatii meiltä satsausta viestintään, sillä järjestämme vuoden aikana erilaisia tilaisuuksia ja kokoamme valokuvakirjaa. Juhlavuodelle on tehty esimerkiksi oma logo. Muutenkin viestinnän määrä ja tarve seurassa on kasvanut. Esimerkiksi seuralehden painosmäärä on lähes 10-kertaistunut viimeisten parin vuoden aikana ja uusia viestintäkanavia on otettu käyttöön, Satu Alanen kertoo.

Viestinnän osalta seura tekee yhteistyötä Telegraafin kanssa. Telegraafi on toteuttanut muun muassa seuran uutiskirjeitä, seuralehden artikkeleita ja auttanut juhlavuoden tiedotuksessa.

- Yhteistyö on meille erityisen tärkeää, koska Telegraafin Marja-Terttu Rantanen on mukana myös vapaa-ajallaan seuran toiminnassa. On hienoa, että meillä on viestinnän ammattilainen mukana seuramme johtokunnassa sekä Naisten Kuntovitosen järjestelytoimikunnassa, Satu Alanen korostaa.

Seuratoiminta houkutteli mukaansa

Satu Alanen on koulutukseltaan juristi, mutta aktiivinen seuratoiminta vei hänet mukanaan ja juristin työt vaihtuivat toiminnanjohtajan monipuoliseen työnkuvaan. Kahta samanlaista työpäivää ei Alasen kalenterissa ole.

- Vaikka päivät ovat täynnä ohjelmaa, päivääkään en vaihtaisi pois! Minulle on tärkeää työskennellä hyvän asian eteen. Urheiluliiton toiminnan tarkoituksena on saada lapset, nuoret ja aikuiset liikkumaan enemmän. Satsaamme huippu-urheiluun, mutta seuratoiminnan tukijalka on monipuolinen harrastustoiminta. Parasta työssäni ovat liikunnan parissa toimivat ihmiset, työntekijät ja urheilijat, Satu hymyilee.

Satu Alasen perhe liikkuu aktiivisesti vapaa-ajalla: Satu ja hänen aviomiehensä harrastavat monipuolisesti liikuntaa. Perheen poika on innokas jalkapalloilija ja tytär on löytänyt oman lajinsa joukkuevoimistelun parista.

Turun Urheiluliitto on vuonna 1901 perustettu yleisseura. Seuran tarkoituksena on edistää liikunnan ja urheilun harrastamista toiminta-alueellaan.

Hyvä tarina on julkaistu 4/2011.

 

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT