english

Ei kesää ilman toimittajamatkaa

Vuoden 2012 ruokatoimittajien Turun vierailu oli jo neljäs laatuaan. Tänä vuonna poikkesimme myös Raisiossa ja Salossa. Vierailukohteina olivat Bunge Finland, Roberts sekä Salon seudulla toimittajia isännöi SaloFood. Ruokatoimittajia oli matkassamme lähes kaksikymmentä.

Olemme vuosien varrella vierailleet monissa Turun seudun mielenkiintoisissa elintarvikealan yrityksissä ja tuntuu, ettei loppua näy. Potentiaalisia vierailukohteita löytyy jatkossakin. Toimittajamatkan onnistumisen kannalta tärkeintä ovat tarkoin hiottu ohjelma mielenkiintoisine yrityksineen ja tietysti hyvät toimittajasuhteet. Ohjelmasisällön pitää olla riittävän ajankohtainen ja mielenkiintoinen, jotta toimittajat irrottautuvat kokonaiseksi päiväksi toimituksesta.

Miksi toimittajat lähtevät yhä uudelleen mukaan?

Telegraafin toimittajamatka on räätälöity toimittajia varten. Heidän tiedonnälkänsä tulee tyydytettyä, ja he kokevat vuosi vuodelta saavansa uusia näkökulmia omaan työhönsä. Mukana on toimittajia, jotka ovat osallistuneet kaikille neljälle matkalle.

Varsinaissuomalaisille yrityksille matka on ennen kaikkea tilaisuus tutustua toimittajiin henkilökohtaisesti ja mahdollisuus kertoa oma tarinansa. Tuotelanseerauksia ajatellen matka on erinomainen. Olemme lanseeranneet vuosien varrella useita tuotteita hyvin tuloksin nimenomaan toimittajamatkan ansiosta. Lopullinen tavoite yrityksillä on tietysti saada näkyvyyttä myös mediassa.

– Salo on ollut viime aikoina esillä usein negatiivisessa valossa. Halusimme näyttää toimittajille, että Salon seutu on Suomen ruoka-aitta ja lähiruuan mekka. Meillä on paljon muutakin kuin Nokia. Telegraafin järjestämä ruokatoimittajamatka oli tähän tarkoitukseen juuri sopiva. Saimme haluamaamme positiivista julkisuutta ja paljon kiitoksia toimittajilta, kertoo kehittämispäällikkö Maija Pirvola Yrityssalosta.

Ensi vuonna Naantaliin vai kenties Kaarinaan?

Tämänvuotisen matkan tuoksinassa kuului toiveita ikuisen auringon kaupungin Naantalin suuntaan. Naantalia on ehkä totuttu pitämään enemmänkin matkailukaupunkina, mutta olen varma, että mikäli päädymme Naantaliin niin saamme taas bussilastillisen toimittajia mukaamme. Kaarinassa on myös mielenkiintoisia uusia ja vanhoja tulokkaita elintarvikealalla, joten näiden kahden välillä kisaa käydään ensi kesän toimittajamatkasta!

Hyvä tarina on julkaistu 6/2012.

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT