english

Apua tapahtumien järjestämiseen

”Ammattimaisesti hoidettu toimittajamatka”

Telegraafi järjesti toukokuussa 2014 aikakaus- ja sanomalehtitoimittajille tutustumismatkan Salon seudun yrityksiin. Toimittajamatka on perinne, sillä Telegraafi on järjestänyt samantyyppisellä konseptilla jo seitsemän matkaa Varsinais-Suomeen.

– Toimittajamatka on Telegraafin tuote. Haluamme tarjota kiireisille toimittajille mielenkiintoisen ohjelman, josta riittää aiheita moneen juttuun. Yrityksille se antaa mahdollisuuden tavata henkilökohtaisesti ison joukon toimittajia, esitellä yrityksen tuotteet ja tekijät sekä valottaa tarinoita yrityksen takana. Näiden vuosien aikana erityisesti ruokatoimittajat ovat tulleet meille tutuiksi, kertoo Telegraafin toimitusjohtaja Marja-Terttu Rantanen.

– Samoin kuin muut tilaisuudet, toimittajamatka vaatii onnistuakseen hyvän ideoinnin ja kuukausien valmistelun. Suunnittelemme ohjelmaa yhdessä mukana olevien yritysten kanssa, hoidamme käytännön järjestelyt, kuten matkat, tarjoilut, valokuvaajan palvelut ja sata muuta pienempää asiaa. Avustamme myös ryhmää ja yrityksiä koko vierailupäivän, ja teemme tarvittaessa tiedotteet.

Telegraafi järjestää toimittajamatkojen lisäksi laajasti muita tapahtumia, muun muassa tiedotustilaisuuksia, avajaisia, luentotilaisuuksia ja räätälöityjä kierroksia mediataloissa. Lisäksi Telegraafi hoitaa messuihin ja näyttelyihin liittyviä järjestelyjä ja viestintää.

Café Maku tarjoaa aitoa kahvilakulttuuria

Salo valittiin kohteeksi sen mielenkiintoisten yritysten vuoksi. Niitä seudulla riittää, sillä Telegraafin järjestämistä toimittajamatkoista tämä oli jo kolmas kerta Salon ympäristössä.

Matkan teemana oli ruoka ja ruuanlaitto. Ryhmä tutustui astioihin ja kattausideoihin, keittiökalusteiden valmistukseen ja Salon ravintola- ja kahvilatarjontaan, muun muassa Ravintola Salon Seurahuoneeseen ja Café Makuun.

Café Maku tarjoaa kahvilakulttuuria keskellä Salon kaupunkia. Yrittäjäpariskunta, Marco Lahtinen ja Tiina Leikko-Lahtinen, oli valmistautunut tarjoamaan toimittajille unohtumattoman kahvi- ja tee-elämyksen.

– Valmistautuminen oli helppoa, koska saimme Telegraafilta etukäteen hyvän pohjainformaation. Eniten toimittajia kiinnosti taustatarina eli se, miten Cafe Maku -konsepti ja itse kahvila syntyivät. Tapasimme toimittajia ja kerroimme toimintafilosofiastamme, muun muassa pöytiintarjoilusta. Saimme myös mukavia kommentteja ja ajatuksia erilaisia kahviloita paljon nähneiltä toimittajilta. Lisäksi saimme käyttöömme hienoa kuvamateriaalia. Kaiken kaikkiaan ammattitaitoisesti hoidettu toimittajamatka!

Palaute auttaa parantamaan

Telegraafin toimintaan kuuluu jatkuva parantaminen. Sitä varten toimittajamatkan osallistujilta pyydettiin palautetta, muun muassa matkan ajankohdasta ja ohjelmasta. Palautekyselyn mukaan reissulle mukaan lähteneet toimittajat olivat tyytyväisiä päivän antiin ja järjestelyihin:

  • ”Kaikin puolin hyvä matka ja hyvä ajankohta”
  • ”Kaikki sujui jälleen loistavasti - kiitos!”
  • ”Kiitos mielenkiintoisesta ja hienosti järjestetystä lehdistömatkasta!”
  • ”Kiitos mukavasta retkestä. Ilman muuta ideoita jäi taas muhimaan.”

 Hyvä tarina on julkaistu 9/2014.

Kaipaako sinun yrityksesi apua viestinnässä? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT