english

”Positiivista näkyvyyttä”

Vuoden liikkaopea etsittiin ensimmäistä kertaa Lounais-Suomessa

Sairaala NEO starttasi syksyllä 2012 käyntiin kisan, jossa etsittiin Lounais-Suomesta innostavaa ja kannustavaa liikunnanopettajaa. Tarkoituksena oli löytää henkilö, joka esimerkillään ja taidoillaan saa yläkoulu- ja lukioikäiset nuoret innostumaan liikunnasta.

Kilpailu sai paljon näkyvyyttä koululaisten ja urheiluväen keskuudessa sekä paikallisissa medioissa. Sairaala NEO:n lisäksi mukaan kisajärjestäjiksi lähtivät Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) sekä Suomen johtava urheiluvälineiden maahantuoja Patrol Oy. Kisan tavoitteena oli edistää liikunnallisuutta kouluissa ja siten tukea nuorten hyvinvointia ja terveyttä.

– Kisa lähti liikkeelle aidosta huolestamme nykynuorten liikkumattomuudesta. Lääkärintyössämme näemme paitsi urheiluvammoja, myös paljon liikkumattomuuden aiheuttamia ongelmia kuten nuorten ylipainoisuutta ja siitä johtuvia terveysongelmia. Halusimme tuoda esille koululiikunnan ja koulun liikunnanopettajien merkitystä lasten liikkumisen motivoijina. Luonnollisesti järjestäjät halusivat kilpailun myötä myös rakentaa myönteistä julkisuuskuvaa liikuntatoimijoiden keskuudessa, NEO:n markkinointiviestinnästä vastaava lääkäri ja partneri Timo Miettinen kertoo.

Kohderyhmät tavoitettiin netin ja Facebookin kautta

Telegraafi vastasi yhdessä NEO:n kanssa kisan suunnittelusta sekä projektin toteutuksesta. Kilpailu toteutettiin verkossa ja Facebookissa, ja kisan nettisivut avattiin marraskuussa 2012. Kilpailu suunnattiin erityisesti yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Nettisivujen kautta omaa suosikkiaan saattoivat äänestää niin nykyiset kuin entisetkin oppilaat, oppilaiden vanhemmat tai opettaja-kollegat. Järjestäjät aktivoivat omat sidosryhmänsä viemään kisaviestiä eteenpäin, ja välittivät sitä myös omilla nettisivuillaan, uutiskirjeissään sekä sosiaalisen median kanavissa.

Kisaa varten tehtiin oma tunnus, joka oli näkyvästi esillä kaikessa materiaalissa, kuten kisajulisteissa, joita jaettiin Lounais-Suomen alueen kouluille ja urheiluseuroihin. Oman ehdotuksensa jättäneiden kesken arvottiin viikoittain Facebookissa Patrolin lahjoittamia urheiluvälineitä.

Hyvää näkyvyyttä verkossa ja lehtien palstoilla

Kisa-aikana nettisivuilla vieraili noin 1 400 kävijää, ja voittaja-ehdotuksia annettiin lähes 400.

Medialle tehdyn tiedotuksen ansiosta kisa sai näkyvyyttä muun muassa Salon Seudun Sanomissa, Turun Sanomissa, Kunnallislehdessä, Radio Cityssä, Laitilan Sanomissa, Kankaanpään Seudussa, YLE:llä, Aamusetissä, Kaupunkiuutisissa ja Rannikkoseudussa.

– Järjestäjinä olimme tyytyväisiä kisaan osallistuneiden määrään sekä kilpailun saamaan huomioon mediassa. Uskon, että Sairaala NEO sai hyvin huomiota myös urheiluväen ja koululaisten keskuudessa, eli juuri niissä kohderyhmissä, jotka halusimme saavuttaa. Osaavan viestintätoimiston kanssa projektin toteutus oli mahdollinen pienelle yritykselle, jolla ei ole omaa osaamista tai resursseja tämäntyyppisten hankkeiden läpiviemiseen, Timo Miettinen toteaa.

Vuoden Liikkaopeksi Veijo Wahlsten

Vuoden liikkaopeksi valittiin naantalilainen pitkän linjan liikunnanopettaja Veijo Wahlsten. Wahlsten opettaa tällä hetkellä liikuntaa Naantalin Maijamäen yläkoulussa sekä Naantalin lukiossa. Voittaja julkistettiin LiikU:n Urheilugaalassa 9. helmikuuta. Voittajan valinneeseen raatiin kuului kisajärjestäjien edustajien lisäksi Koululiikuntaliiton Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirin edustajia.

– LiikUn missio on ”Liikunta elämäntavaksi”. Sen edistämiseen tarvitsemme mahdollisimman suuren joukon aikuisia, ja Vuoden liikkaope -kilpailu oli hyvä keino edistää tätä asiaa. Tiedämme, että erityisesti nuorten liikunta vähenee iän myötä, ja tämän vuoksi haluamme olla kaikin keinoin edistämässä liikunnallisuutta. Koulun liikuntatunnit kuuluvat kaikkien nuorten ohjelmaan ja toivommekin, että mahdollisimman moni nuori saisi tunneilta positiivisia liikuntakokemuksia. , kehittämispäällikkö Karita Toivonen LiikU ry:stä toteaa.

Hyvä tarina on julkaistu 3/2013.

LUE KAIKKI HYVÄT TARINAT