english

Yhteistyöllä konkreettista hyvää

Telegraafi tukee Hope Turkua vapaaehtoistyössä

Hope Turku auttaa alueen vähävaraisia lapsiperheitä, joiden määrä on ollut kasvussa viime vuosina. Paikallinen toiminta pyörii muutamien vapaaehtoisten käsiparien sekä lämpimien sydänten avulla. Myös Telegraafilaiset kantoivat kortensa kekoon.

Joulun alla Hope on muun muassa kerännyt lapsiperheille joulukalentereita ja joululahjoja. Näkyvyyttä keräyksille on haettu sosiaalisesta mediasta sekä tiedottamalla alueen medioille. Viestintätyö sekä sosiaalisen median kuvamateriaaleja on tehty Telegraafissa vapaaehtoistyönä.

– Mediassa olleet kirjoitukset ja jutut ovat lisänneet tunnettuuttamme ja auttaneet meitä ilahduttamaan todella monia. Esimerkiksi viime radiohaastattelun jälkeen ovi kävi koko ajan, kun ihmiset olivat kuulleet meistä ja tulivat tuomaan joululahjoja, Hope Turku ry:n tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

Yhteistyö alkoi alkuvuonna 2015. Telegraafin toimitusjohtaja Marja-Terttu Rantanen sai sähköpostin tuttavaltaan, joka oli hiljattain mennyt mukaan Hopen toimintaan.

– Sähköpostissa kerrottiin heidän viestinnän avun tarpeestaan. Hän ei silloin tiennyt, että olimme aiempana vuonna ohjanneet joulumuistamiset Hopen toimintaan. Sähköpostin luettuamme tunsimme kuitenkin, että haluamme tehdä vieläkin enemmän, Marja-Terttu Rantanen kertoo.

Tietoisuus lisää toimintaa

Hopen toiminnasta ovat tiedottamisen pohjalta kiinnostuneet paikallislehdet sekä erityisesti radiot, joiden tekemät jutut ovat koskettaneet monia. Tämä on näkynyt Hopen tiloissa hyvin konkreettisesti avun antajien lisääntymisenä.

– Esimerkiksi kalenterikeräyksemme tuotti ennätysmäärän: kymmeniä partiolaisten kalentereita sekä satoja suklaakalentereita. Lahjakeräyksemme avulla saimme toimitettua lahjoja noin 200 perheelle, joissa on noin 600 lasta, Arja Heinonen kertoo ilahtuneena.

”Arvokasta ja paikallista työtä”

Telegraafi on ollut Hopen viestinnän apuna koko vuoden, ja yhteistyötä aiotaan myös jatkaa. Yhteistyö Hopelaisten kanssa on ollut merkityksellistä myös tekijöille.

– Mielestäni on erittäin hienoa, että on oman työn kautta saanut olla mukana tukemassa paikallista järjestöä, jonka tarjoama apu on hyvin konkreettista ja arvokasta. Tämä on tuonut hyvää mieltä koko meidän työporukalle, viestinnän suunnittelija Mari Vilska Telegraafista sanoo.

Julkaistu 12/2015

LUE KAIKKI REFERENSSIT
Tilaa uutiskirje