english

Toimittajat sokerin ja herneen juurilla

Telegraafi järjesti lokakuun alussa toimittajamatkan suomalaisen ruuan juurille Säkylään. Isäntinä toimivat elintarvikeyritys Apetit ja sokerijuurikasta jalostava Sucros. Toimittajia oli kutsuttu pääkaupunkiseudulta, Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta. Vierailun tavoitteet toteutuivat järjestäjien mielestä erinomaisesti ja toimittajat olivat tyytyväisiä retken sisältöön.

– Telegraafi oli suunnitellut päivän kokonaisuuden hyvin. Saavutimme omat tavoitteemme yli odotusten. En olisi etukäteen uskonut, että saamme lähes 20 toimittajan huomion moneksi tunniksi - niin pellon laidalla kuin kotimaisen ruokatuotannon tiimellyksessäkin, Apetitin viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Mikko Merisaari sanoo.

Retken sisältöä mietittäessä oli tärkeää valita vierailulle monipuolisesti kiinnostavia näkökulmia ja ajankohtaisia uutisia.

– Tällaisissa tapauksissa aina huomaa, miten ulkopuolinen toimija näkee tekemisemme eri tavalla ja saa tärkeät, mutta meille niin arkiset asiat tuotua kiinnostavasta näkökulmasta esiin. Pystyin luottamaan, että Telegraafilla on homma hanskassa eikä tarvinnut varmistella, että kaikki asiat on huomioitu, Suomen Sokerin viestinnän asiantuntija Susanna Söderlund sanoo.

Saman tien suoraan lähetykseen

Toimittajavierailu poiki useita artikkeleita ja radiohaastatteluita sokerijuurikkaan viljelystä ja kotimaisten kasvisten tuotannosta.

– Saimme positiivista näkyvyyttä suomalaiselle juurikkaanviljelylle ja sokerintuotannolle. Vierailu poiki heti seuraavina päivinä hyviä juttuja paikallistoimittajilta, ja myös ruokatoimittajat saivat materiaalia juttuihinsa, Söderlund sanoo.

– Päivä oli hyödyllinen monesta näkökulmasta. Vierailun aikana tehtiin muun muassa suora lähetys radioon. Lisäksi saimme rakennettua ja vaalittua aina tärkeitä henkilökohtaisia mediasuhteita, joista on varmasti hyötyä puolin ja toisin tulevaisuudessa, Mikko Merisaari summaa päivän.

Mielenkiintoista sisältöä

Vierailulla mukana olleet ruokatoimittajat kokivat saaneensa uutta tietoa ja ideoita. 

– Todella mielenkiintoinen, mukava, antoisa ja hyvin
järjestetty vierailu. Kiitos!

– Retki oli hyvin järjestetty ja ohjelma oli mielenkiintoinen.

– Telegraafi toteuttaa toimittajaretket aina erinomaisesti. Ilo olla mukana!

 

Julkaistu 11/2015

Tarvitseeko sinun yrityksesi monipuolisia viestintäpalveluita? Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä

LUE KAIKKI REFERENSSIT
Tilaa uutiskirje