english

Toimittajat saariston syleilyssä

Telegraafi järjesti kesäkuun alussa toimittajamatkan Kustaviin. Kaksipäiväisen matkan aikana toimittajat pääsivät tutustumaan mielenkiintoisiin ruoka- ja matkailukohteisiin kesäisessä saaristomiljöössä.

– Tavoitteenamme oli tehdä Kustavia tunnetuksi viihtyisänä ruoka- ja matkailukohteena. Halusimme esitellä paikallisia pienyrittäjiä ja antaa ainutlaatuisia juttuvinkkejä toimittajille, Kustavin kunnanjohtaja Veijo Katara kertoo.

Saariston syleilyssä toimittajat pääsivät muun muassa veneretkelle Katanpäähän, ihastelivat taidokasta sirkusesitystä sekä maistelivat huippukokkien herkullisia ruoka-annoksia.

   
 

Matkalla päästiin seuraamaan Art Teatron sirkustaiteilijoiden esitystä.

Positiivista medianäkyvyyttä Kustaviin

Järjestäjien mielestä matka oli onnistunut, ja toimittajat olivat tyytyväisiä sen sisältöön. Myös paikalliset yritykset ovat olleet tyytyväisiä näkyvyyteen.

– Tavoitteemme täyttyivät yli odotusten ja vierailun myötä saimme runsaasti palstatilaa erilaisista sanoma- ja aikakauslehdistä. Muun muassa Ilta-Sanomat, Maaseudun Tulevaisuus, Turun Sanomat, Eeva, Deko ja Voi Hyvin kirjoittivat Kustavista, Veijo Katara iloitsee.

Elämyksiä ja uusia ideoita

   
 

Kustavin Kipinä -ravintolassa maisteltiin huippukokkien herkkuja.

Mukana olleet toimittajat kokivat matkan antoisaksi ja mielenkiintoiseksi. Viikonlopun aikana he saivat ainutlaatuista tietoa alueen yrittäjistä sekä uusia ideoita juttuihinsa.

– Oli upeaa kuulla ja nähdä paikallista innostusta ja luovaa hulluutta eri kohteissa. Tällaisia käytännön esimerkkejä ei kukaan pysty netistä omaksumaan vaan ne on nähtävä itse, yksi matkalle osallistunut toimittaja kuvailee.

– Ohjelma oli monipuolinen ja elämyksellinen! Eritoten menomatkalla saatu infopaketti avasi sopivasti aistit ja ajatukset Kustaviin, yksi toimittajista kertoo.

– Kympin reissu, kiitos tuhannesti! Kustavilaiset olivat ihania tyyppejä ja koko paikasta jäi varsin positiivinen fiilis. Järjestäjät osasivat homman erinomaisesti, yksi toimittajista kiittelee.

   
 

Kustavin savipajassa tutustuttiin paikalliseen käsityöhön.

Toimittajamatkojen konkari

Telegraafi on järjestänyt vuosien varrella yhteensä jo 12 erilaista toimittajamatkaa. Kustavin vierailu oli ensimmäinen yön yli kestävä toimittajamatka.

– Telegraafi onnistui saamaan mukaan kannaltamme tärkeimmät mediat ja niiden edustajat. Järjestelyt sujuivat moitteettomasti ja telegraafilaiset pitivät koko ajan huolta tapahtuman kokonaisuudesta ja sujuvuudesta, Veijo Katara kiittelee.

– Olin iloinen siitä, että saimme lähes 30 toimittajaa mukaan Kustaviin kesäisenä viikonloppuna, Telegraafin toimitusjohtaja Marja-Terttu Rantanen sanoo.

Julkaistu 10/2016

 

 

LUE KAIKKI REFERENSSIT
Tilaa uutiskirje