english

Videon avulla opin valssihypyn

Julkaistu 04.02.2015

Tänään katsoin videona Jamie Oliverin vinkit avokadon kuorintaan. Olen käyttänyt myös aikaani katsomalla hauskan videon kissojen ja koirien eroista, pätkän tv-uutisia sekä erään yhteistyökumppanin uuden mainosvideon. Tällä viikolla olen myös käyttänyt elävää kuvaa oppimiseen: ilmalämpöpumpun puhdistus ja valssihyppy luistimilla sujuivat paljon paremmin, kun sain asiantuntijat ohjeet ja samalla näin kuinka asia käytännössä tehdään.

Videoiden käyttö viestinnän ja markkinoinnin välineenä lisääntyy jatkuvasti. Niiden avulla pyritään tavoittamaan yleisöä, joka ei ole kiinnostunut pitkistä teksteistä tai joiden aika on kortilla. Videon avulla voidaan viesti tiivistää pariin minuuttiin kuvan, tekstin ja puheen avulla.

Youtube-videoita katsoo arviolta miljardi ihmistä kuukausittain. Noin 70 prosenttia suomalaisista omistaa älypuhelimen. Arvioiden mukaan kuluttajat käyttävät nykyään enemmän aikaa internetin selaamisen mobiililaitteillaan kuin television katsomiseen. Videot pyörivät kännykän näytöllä hyvin ja bussimatkalla voi katsoa vaikka tv-uutiset tai lempisarjaansa Netflixistä.

Videota voi käyttää myös sisäisen viestinnän välineenä. Toimitusjohtajan kuukausikatsaus, tiedot uudesta tuotteesta tai ohjeet uuden intranetin käyttöön voi välittää kätevästi videon kautta. Videon avulla voit välittää myös yhteistyökumppaneillesi tietoa toiminnastanne. Videot toimivat myös osana nettisivuja. Haaveessa on, että ehtisimme Telegraafissa toteuttaa videon, joka korvaisi nettisivujemme aloitusnäkymän valokuvan. Vähän niin kuin Airbnb:n aloitussivulla.

Millaisten videoiden parissa sinä kulutat aikaasi? Oletko käyttänyt videota viestin välittämiseen?

Kirjoittanut Anna Koivisto