english

Osuvan otsikon oppimäärä

Julkaistu 09.11.2015

Hyvän blogikirjoituksen yleiselementit voit kurkata aikaisemmasta kirjoituksestani. Jos podet aiheen valinnan tuskaa, troppi siihen voi löytyä täältä. Vaan vinkeissä eteenpäin:

  • Kirjoita hyvä otsikko. Se on mielenkiintoinen, sisältöä vastaava, hakukonekoneita houkutteleva. Se tuo lukijan blogiisi asti.

 Vinkit otsikon kirjoittamiseen:

  1. Älä panttaa. Sinä kilpailet lukijan ajasta. Kerro siis heti otsikossa, minkä ongelman ratkaiset, mihin otat kantaa, minkä uutisen julkaiset. PS. Älä paljasta otsikossa kuitenkaan ratkaisua. Voi jäädä klikkaus saamatta.

  2. Mieti rauhassa. Otsikon ei tarvitse syntyä ensimmäisenä. Käytä rauhassa työotsikoita ja työstä muuta tekstiä samalla. Ajatus voi kirkastua, kun kertaat omat tavoitteesi kirjoituksen suhteen.

  3. Unohda liika kikkailu. Suosi yksinkertaista ja osuvaa otsikointia. Liian vaikea alku jumittaa lukijan. Muista myös, että hyvä teksti antaa aina otsikolle katetta.

  4. Leiki, jos haluat. Voit käyttää hyväksesi alkusointuja tai otteita tunnetusta tekstistä. Muista silti kohta numero yksi, ja pidä korvan takana kolmoskohdan varoitus.

  5. Huomioi hakukoneet. Sijoita sivun sisällön kannalta tärkein avainsana tai avainsanayhdistelmä otsikkoon.

  6. Tiivistä rohkeasti. Hyvä otsikko on lyhyehkö: ihannemittani on kolmesta viiteen sanaa. Se on näppärä jaettava eri välineissä kuten Twitterissä ja näkyy kokonaisena hakutuloksissa.
Kirjoittanut Mari Vilska