english

Mukavaa vaihtelua opiskelijan arkeen

Julkaistu 14.12.2014

Aloitin työharjoitteluni Telegraafissa toukokuussa 2014. Olin aivan innoissani uudesta työpaikastani. Tein töitä kolme päivää viikossa, koska kävin koulua samalla.

Työpäivät Telegraafissa toivat mukavaa vaihtelua opiskelijan arkeen, ja minut otettiin lämpimästi vastaan heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Harjoittelujaksoni päättyessä on aika summata kokemuksiani.

Telegraafi on viiden viestinnän asiantuntijan toimisto. Toimiston yhteishenki on todella hyvä. Työpisteet ovat kaikki tiiviisti samassa tilassa, joten kuulumisia ja ajatuksia vaihdetaan pitkin päivää. Työilmapiiri on lämmin ja rento, mutta työskentely on tehokasta. Toisten arvostus, auttaminen ja huomioonottaminen tulevat esille jokaisena työpäivänä. Se on hienoa ja juuri sen vuoksi viihdyn Telegraafissa hyvin. Oli myös mukava huomata, että olin tarpeellinen työntekijä ja helpotin vakituisten työntekijöiden työtaakkaa kiireiden keskellä.

Monipuolisia tehtäviä

Työharjoittelujakson aikana pääsin tekemään mielenkiintoisia töitä: uutiskirjeiden kokoamista, uutisten kirjoittamista, esitteiden taittoa, graafisen ohjeiston tekemistä, printtimainosten tekoa, kuvien käsittelyä, nettisivujen muokkausta, haastattelujen tekoa sekä blogikirjoituksia. Perehdytys hoitui hyvin ja sain apua, kun sitä tarvitsin. Minulle annettiin jatkuvasti uusia töitä ja sain kokemusta monesta erilaisesta projektista.

Telegraafin asiakkaat ovat isoja ja tunnettuja yrityksiä, joten tunsin olevani etuoikeutettu, kun pääsin Telegraafiin työharjoitteluun. Oli opettavaista nähdä, mitä kaikkea viestintätoimisto yrityksille tarjoaa. Kiinnostukseni viestintäalaa kohtaan kasvoi harjoittelujakson aikana. Myös tehokkaan viestinnän merkitys tuli vahvasti esille erilaisten projektien yhteydessä.

Kävin mukavuusalueeni ulkopuolella

Harjoittelujaksoni Telegraafissa on ollut antoisa, opettavainen ja miellyttävä kokemus. Oma kirjoitustaitoni on kehittynyt paljon, kun olen tuottanut tekstiä artikkeleihin, uutisiin ja blogiin. Olen myös tyytyväinen siihen, että graafisen alan kokemus kehittyi huimasti. Sain arvokkaita vinkkejä taitto- ja kuvankäsittelyohjelmien käyttöön. Välillä työt tuntuivat haastavilta ja aikataulu oli kiireinen. Mukavuusalueen ulkopuolelle meno antoi kuitenkin hyviä eväitä tulevaisuutta varten. Työtäni arvostettiin, minut otettiin huomioon ja sain kehuja. Se tuntui mukavalta.

Työharjoittelun jälkeen saan vielä palata Telegraafiin, koska jatkan töitä ensi vuoden puolella. Uusien haasteiden ja mielenkiintoisten projektien merkeissä siis tavataan.

Terveisin,
Essi

Kirjoittanut Telegraafi