english

Mistä on hyvä sisältö tehty

Julkaistu 29.04.2015

Sisältömarkkinointi on päivän termi – trendikäs, mutta monille epäselvä ja erilaisissa merkityksissä käytetty. Itse ymmärrän asian niin, että sisältömarkkinoinnin avulla asiakasta palvellaan tarjoamalla hänelle hyödyllistä, kiinnostavaa, kouluttavaa tai viihdyttävää tietoa. Asiakas ja hänen tarpeensa nostetaan keskelle, ja yrityksen omat tuotteet jätetään taka-alalle.

Yrityksissä sisältömarkkinoinnin tavoitteena on viime kädessä myynnin lisääminen. Hyvän sisällön kautta haetaan keskustelua asiakkaan kanssa, parannetaan löydettävyyttä ja tunnettuutta sekä nostetaan yrityksen asiantuntijuus esiin.

Usein yritys jakaa tietoa ilmaiseksi, mutta maailmalla on esimerkkejä myös niin laadukkaasta sisältömarkkinoinnista, että asiakkaat ovat valmiita maksamaan siitä. Esimerkiksi suomalaisen lankavalmistaja Novitan julkaisema neulelehti on rankattu Suomen arvostetuimmaksi harrastelehdeksi.

Sisältö on noussut entistä tärkeämpään asemaan internetin ja erityisesti sosiaalisen median myötä. Sisältöä voi nykyään jakaa isolle tai valikoidulle joukolle helposti ja edullisesti. Ihmiset myös hakevat aktiivisesti tietoa ennen ostopäätöstä. Arvioiden mukaan polku tarpeen tiedostamisesta ostoon tapahtuu 70–80-prosenttisesti verkossa. Tämä antaa sisältömarkkinoinnille valtavasti mahdollisuuksia. Asian kääntöpuoli on erottautuminen, sillä myös tarjontaa on valtavasti.

Mistä hyvä sisältö sitten koostuu?

  • tärkein asia on asiakas ja hänen tarpeensa, ei yrityksen oma viesti

  • mieti, millaisia ongelmia asiakkaalla on ja pyri tuomaan ratkaisuja niihin: asiantuntijavinkit ja oppaat, referenssit ja tarinat, tuotteiden uudet käyttötavat ja reseptit sekä infograafit ja videot selventämään hankalaa asiaa

  • sisältö on hyödyllistä, viihdyttävää, helposti omaksuttavaa ja auttaa asiakasta hänen omassa elämässään tai liiketoiminnassaan

  • pidä huolta näkyvyydestäsi - jos kukaan ei löydä sisältöä, sitä ei kannata tehdä

Kerro, minkälaista sisältöä sinä pidät hyödyllisenä. Millaista sisältöä olet jakanut tai hyödyntänyt?

Kirjoittanut Päivi Luoti